Jollekurs

Nybegynnerkurs jollesegling 2016

Florø Seilforening inviterer til nybegynnerkurs i jolleseiling. Kurset starter opp onsdag 27. april og vil holde på hver onsdag frem til høstferien, med avbrudd i sommerferien.

Kursene vil foregå ved Seilforeningen sitt anlegg på Furuholmen frå kl. 17.30 til ca kl. 19.30

Seilerene må ha en voksen med seg på første trening. Alle seilere må ha flytevest, samt tørt (varmt) skift. Anbefalt nedre aldersgrense er 8 år.

Optimistjollen er velegnet for å lære grunnleggende seilferdigheter for barn 8-12 år, og er en fin båt for å videreutvikle seg i som seiler frem til 14/15 års alderen.

Pris:kr. 800,- Dekker familiemedlemskap i Florø Seilforening, treningsavgift og båtleie.

Dette er idretten du har glede av hele livet!

INFORMASJON OM FLORØ SEILFORENINGS NYBEGYNNERKURS I JOLLESEILING

På treningen benytter man Optimistjolle. Optimistjollen er en liten enmannsjolle, verdens mest utbredte seiljolle for barn og unge. Den blir brukt som opplærings- og konkurransejolle over hele verden og seiles av barn unge fra 8-årsalderen og fram til seileren fyller 15 år. Optimistjollen veier ca 35 kg og er 2,4 m lang og 1,2 m bred. Seilerne kan ikke delta i Norgescup, NM og internasjonale regattaer før det året de fyller 13.

Nybegynneropplæringen har fokus på trivsel, trygghet og tilhørighet. På treningen lærer barna å sitte riktig, skjøte/trimme seil og styre båten. Gjennom lek lærer man å mestre båt og seil. Teori og praksis er flettet sammen i opplæringen på vannet.

Som del av nybegynnerkurset er vi i Havhesten lørdag 30.04 etter stengetid. Vi har med jolle i bassenget. Her vil seileren bli kjent med hvordan optimistjollen oppfører seg i vannet og hvordan det kjennes å bade med klær og støvler. Målet er å bli trygg i vannet.

HVA LÆRER SEILEREN?

  • Rigge og bli kjent med båten.
  • At Optimisten er trygg og hva vi må gjøre for at den alltid skal være det
  • Vite hva båtens viktigste deler heter.
  • Noen få viktige navn på det man gjør når man seiler
  • Legge til brygge og båt på vannet.
  • Forstå hvor vinden kommer fra og hvordan man kommer dit ved å krysse.
  • Vindøyet; vite hva det er, hva som skjer, og hvordan komme ut av det.

FORKUNNSKAPER:
Barna må kunne svømme.

HAR DU BADETØY OG SEILVEST?
Da har du alt du trenger for å starte med seiling. Eller….du må også ha lyst til å være ute i friluft og å treffe andre på din egen alder.

TRENGER JEG BÅT?
Nei, båt får du låne av Florø seilforening, men du må ha litt hjelp fra mor/far/den som følger for å rigge opp/ned båten du skal bruke og få den på sjøen og opp igjen etter bruk. I starten viser vi og hjelper dere med hvordan det gjøres.

TRENGER JEG SPESIELLE KLÆR?
Nei, for nybegynnerkurs og sommerseiling trenger du bare å kle deg etter været, men husk at det alltid er litt kaldere på sjøen enn på land. Ull med overtrekksdrakt eller tynt regntøy er supert. Bruke gjerne joggesko du ikke er redd for.

TRENGER JEG SEILUTSTYR?
Bare en redningsvest UTEN krage.

ER DET TRYGT?
Ja, Florø seilforening er veldig opptatt av sikkerhet. Derfor har vi alltid tilstrekkelig med voksne i sikringsbåter på sjøen. Av og til er det din mor/far/den som følger som får oppgaven med å være med i en av våre sikringsbåter.

HVILKEN BÅT KAN JEG SEILE?
I Florø seilforening vil du vanligvis starte i optimistjollen. Optimistjollen er verdens mest populære og mest utbredte enmannsjolle for barn og unge.

Den blir brukt som opplærings- og konkurransejolle over hele verden, og med sine gode seilegenskaper og enkle konstruksjon er det en perfekt enmannsjolle for nybegynnere fra 8 til 15 år Det arrangeres både VM, EM, NM og Norgescup i begge klassene.

KONTAKTINFORMASJON:

For påmelding kontakt Katrine Reksten på telefon: 47641125 eller på e-post: katreks@hotmail.com